Останні новини:

Велика Британія та Німеччина націлені на новий договір, оскільки Велика Британія відновлює зв’язки з ЄС, – Bloomberg

Поділитися:

Британія та Німеччина прагнуть узгодити широку угоду про співпрацю в рамках зусиль Кейра Стармера щодо покращення зв’язків з європейськими союзниками.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Новий прем’єр-міністр Великої Британії провів переговори в середу з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Берліні, і дві країни опублікували спільну заяву, в якій виклали запропоновану двосторонню угоду, яка охоплює все: від оборони та безпеки до технологій, чистої енергії та міграції. Стармер назвав це «частиною ширшого перезавантаження, заснованого на новому дусі співпраці».

«Такого договору ніколи раніше не існувало між Німеччиною та Великою Британією», — сказав Шольц разом із Стармером у канцелярії після їхніх переговорів.

Дві країни також прагнуть протягом наступних кількох місяців виробити більш вузьку угоду про оборону та безпеку як початкову основу угоди. За словами урядовців, знайомих із плануванням, які побажали залишатися невідомими під час обговорення конфіденційної інформації, це сприятиме спільним закупівлям і спільним військовим навчанням.

Хоча помічник Starmer описав Шольца як лідера, до якого прем’єр-міністр Великої Британії ближче як особисто, так і політично, це ще не стосується їхніх країн — принаймні, не офіційно. Попри те, що Франція та Великобританія протягом більше десяти років координували свою діяльність у сфері оборони та безпеки під егідою домовленостей Ланкастерського дому, узгоджених у 2010 році, англо-німецькі відносини не існували рівноцінних рамок.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський представить Джо Байдену план, як змусити Росію припинити вторгнення в його країну.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...