В Україні відреагували на заяви РФ стосовно підривів дамб на Дніпрі

Поділитися:

Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло звинувачення Росії у плані підриву дамб Київської гідроелектростанції та Канівського водосховища. Відомство “категорично спростувало абсурдні російські звинувачення”, заявивши відсутність будь-яких мотивів для України руйнувати власну інфраструктуру.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

“Не може бути жодної реалістичної мети чи мотиву для України руйнувати власну інфраструктуру або створювати загрози для власних людей. Щодо “покладання провини на РФ”, то російський режим сам чудово справляється з цим завданням власними військовими злочинами”, – наголосили у відомстві.

Також у МЗС навели приклад таких злочинів – нещодавній удар російської ракети по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві 8 липня. У відомстві закликали міжнародне співтовариство пильніше стежити за діями Росії, наголосивши, що у разі реалізації Росією якихось злочинних намірів щодо української інфраструктури, відповідальність ляже виключно на неї.

Слід зазначити, що ситуація з безпекою гідроспоруд в Україні залишається напруженою після руйнування Каховської ГЕС у червні 2023 року, що стало найбільшим техногенним злочином у Європі за останні десятиліття.

“Примітно, що цей варварський акт, що спричинив екоцид і гуманітарну катастрофу, супроводжувався активною дезінформаційною кампанією. Москва тоді також звинувачувала в цьому злочині Київ, попри всякі реальні факти”, – зазначили в МЗС.

Там також закликали міжнародні ЗМІ не цитувати російських чиновників “без додаткової інформації про попередню історію їхньої брехні та не ставити знак рівності між українськими та російськими заявами”.

Нагадаємо, раніше представник МЗС Росії Марія Захарова виступила із заявою, звинувачуючи українську владу у підготовці диверсій на дамбах Київської ГЕС та Канівського водосховища. Захарова стверджувала, що це нібито частина провокації проти Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...