Останні новини:

Ухвалення нового пакету санкцій Євросоюзу проти РФ затримує Німеччина – Reuters

Поділитися:

Країни ЄС не змогли погодити 14-й пакет санкцій щодо країни-агресора Росії, оскільки Німеччина досі блокує його, попри скасування одного з пунктів, який Берлін вважав проблематичним. Про це 20 червня пише Reuters.

Посадовці ЄС обговорюють пакет уже понад місяць, до нього входить заборона на перевалку російського скрапленого газу і план щодо притягнення операторів ЄС до відповідальності за порушення санкцій дочірніми компаніями й партнерами у третіх країнах.

До сумнівів Німеччини частково призвели внутрішні розбіжності між її міністерством закордонних справ і канцелярією Шольца, повідомили агентству дипломати ЄС і джерело, ознайомлене із ситуацією.

За даними Reuters, видалений пункт поширював дію так званого “застереження” на дочірні компанії у третіх країнах. Пункт видалили з компромісного тексту, який поширили серед держав-членів незадовго до зустрічі послів пізно ввечері 19 червня. Згідно з проєктом ранньої версії пакету, цей пункт мав змусити дочірні компанії заборонити реекспорт у Росію.

За словами джерел, посли продовжать дебати 20 червня.

Нагадаємо, санкції проти Росії ввели у відповідь на її агресію проти України ще 2014 року. Після повномасштабного вторгнення російських військ 24 лютого 2022 року обмеження суттєво розширили.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...