У Венесуелі помітили бойовиків російської ПВК Вагнер

Поділитися:

Серед венесуельських силовиків помітили людей із шевронами з емблемою терористичної Групи Вагнер.

Під час протестів у Венесуелі, які почалися після того, як на президентських виборах нібито знову переміг Ніколас Мадуро, помітили російських найманців ПВК Вагнер. Відповідне відео опублікував журналіст Джейсон Джей Смарт.

На появу вагнерівців у латиноамериканській країні відреагував президент України Володимир Зеленський.

Він наголосив, що поява російського терористичного угруповання у Венесуелі – яскравий приклад безсовісного втручання РФ у справи інших держав, а також її звична стратегія сіяти хаос по всьому світу.

Куди б не йшли ці головорізи, вони несуть смерть і дестабілізацію, – написав Зеленський.

Він додав, що Україна бачить, що народ Венесуели переживає дуже важкі часи. Зеленський наголосив, що єдиним виходом із цього є проведення мирних і демократичних процедур. На його думку, “відправка до Венесуели російських убивць” лише загострить ситуацію.

Україна засуджує застосування сили проти мирних мітингувальників і закликає всіх поважати народний вибір, – вказав український лідер.

Зазначимо, про бойовиків із нашивками ПВК Вагнер, які патрулюють вулиці Каракаса разом із місцевими силовиками повідомляється, зокрема, на сайті Defence Blog. Зазначається, що вагнерівці були помічені у Венесуелі не вперше. Так, 2019 року в Каракасі вони забезпечували безпеку Мадуро після протестів проти його режиму, також вагнерівці тренували у Венесуелі елітні війська.

Нагадаємо, 29 липня виборча комісія Венесуели оголосила чинного главу держави Мадуро переможцем на президентських виборах. Опозиція країни заявила про перемогу свого кандидата і фальсифікацію виборів. Після цього в країні почалися протести, які тривають досі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...