У Раді закликають країни Великої сімки дати дозвіл на ураження військових цілей на території Росії далекобійною зброєю західних партнерів

Поділитися:

Верховна Рада закликала парламенти та уряди країн-членів G7 зняти обмеження на використання Україною далекобійної зброї західного виробництва для ударів по військових цілях на території Російської Федерації, повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк.

“Парламент звернувся до G7, ухвалив постанову №11537”,- написав Железняк у телеграмі.

За словами народного депутата, постанову підтримали 317 парламентарів на пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок.

“Верховна Рада закликає… зняти всі обмеження на використання Україною далекобійної зброї західного виробництва для ударів по всім законним військовим цілям на території російської федерації, з яких атакують українських військових, цивільне населення і критичну інфраструктуру”, – йдеться у зверненні.

Верховна Рада також закликала уряди і парламенти країн G7 активізувати зусилля з надання Україні міжнародної військової допомоги, скоротити терміни її надходження.

Парламент закликав країни G7 консолідувати зусилля з надання Україні фінансово-економічної допомоги, зокрема у відновленні її об’єктів енергетичної інфраструктури, а також гуманітарної допомоги для запобігання погіршенню гуманітарної ситуації на Європейському континенті.

Нагадаємо, найближчими днями, 4−5 вересня, Верховна Рада України може провести низку ротацій, у тому числі і в Офісі президента (ОП).

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи