У CNN дали пояснення розмовам Путіна щодо мирних переговорів

Поділитися:

Путін посилає сигнали США і Китаю, але насправді не хоче припинення війни в Україні, вважають аналітики CNN.

У CNN назвали дві причини, з яких Москва заявила, що хоче повернутися до розмов про мирні угоди.

Президент Росії Володимир Путін зробив гучну заяву, що нібито готовий до мирних переговорів по Україні. У CNN його слова назвали цинічними й пояснили, які насправді наміри має очільник Кремля. Також назвали дві причини, які спонукають Путіна до розмов про мирні угоди – це сигнал до лідерів США і Китаю.

Є дві причини, з яких Москва могла повернутися до розмов про мирні угоди, пише CNN. По-перше, Україна та її союзники скликають мирний саміт у Швейцарії в червні. Тут, без Росії, обговорюватимуть, яка мирна угода могла б влаштувати Київ. Захід буде спрямований на створення імпульсу для відходу Кремля, коли його сили будуть остаточно виснажені у військовому плані або опиняться в глухому куті.

Важливий момент: Зеленський заявив, що сподівається на участь Китаю – найпотужнішого союзника Росії. Цілком ймовірно, що Путін зараз говорить про мир, щоб запропонувати Пекіну не брати участь у дипломатичних переговорах щодо Росії без її присутності – і лідер Китаю, в принципі, наполягає, щоб Росію покликали на цей саміт і не висловлює готовності їхати на захід без такої умови.

Друга, причина полягає в тому, що такими заявами Путін посилає меседжі урядам на Заході, а особливо США –  точніше, нинішній американській президентській кампанії. Він намагається натякнути популістам у Європі та республіканцям MAGA у США – що існує проста угода, в рамках якої фронт, на якому Україна зараз програє, може раптово заморозитися.

“Важливу роль у висловлюваннях Путіна відіграє контекст. Його заява прозвучала під час візиту до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Також російський диктатор поставив під сумнів легітимність президента України Володимира Зеленського після того, як Київ був змушений відкласти вибори через ту саму війну, яку розпочав Кремль. Недовіра до щирості російських заяв – це не цинізм, а практичність”, – пише CNN.

Нагадаємо, агенція Reuters опублікувала матеріал, у якому стверджувалося, що російський диктатор Володимир Путін нібито готовий заморозити війну в Україні.  За останні пів року очільник Кремля вже вдруге каже про те, що готовий сісти за стіл переговорів. Експерти Інституту вивчання війни  (ISW) пояснили, з якою метою він робить це.  Росії потрібна пауза для нарощування власних сил, щоб, у підсумку, розгорнути нові наступальні операції та знищити державність України. Ворог не дотримуватиметься жодної нової мирної угоди, вірити очільнику Кремля не можна.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...