Трамп просить Верховний суд імунізувати його від звинувачень 6 січня, – Bloomberg

Поділитися:

Дональд Трамп закликав Верховний суд США оголосити йому імунітет від кримінального переслідування за спробу скасувати результати виборів 2020 року, висуваючи аргументи, спрямовані на те, щоб уникнути суду до того, як виборці підуть на виборчі дільниці в листопаді.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У 52-сторінковій заяві адвокати Трампа стверджували, що йому не можуть бути висунуті звинувачення, оскільки він діяв у своїй офіційній якості президента під час підготовки до смертоносного нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

«Відмова в кримінальному імунітеті позбавить кожного майбутнього президента дієздатності за допомогою фактичного шантажу та вимагання під час перебування на посаді», — стверджувала юридична команда Трампа.

Спеціальному прокурору Джеку Сміту потрібна швидка остаточна перемога, щоб мати надію притягнути Трампа до суду цього року у Вашингтоні. Верховний суд, до складу якого входять три члени, призначені Трампом, минулого місяця наказав призупинити обвинувачення до ухвалення рішення.

Трамп наполягав на тому, щоб відкласти будь-який судовий процес до закінчення виборів, оскільки президентська кампанія набирає обертів. Якщо Трамп стане президентом до ухвалення резолюції, він може піти на надзвичайний крок і наказати Міністерству юстиції припинити справу, одну з чотирьох кримінальних переслідувань, які йому зараз загрожують.

Нагадаємо, Дональд Трамп націлює на Європейський Союз потенційну низку каральних торговельних заходів, спрямованих на вирішення давніх суперечок якщо він повернеться на посаду.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...