Останні новини:

Суд Гааги може розслідувати причетність Білорусі до депортації дітей з України

Поділитися:

Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі розглядає можливість розслідування причетності Білорусі до депортації українських дітей. Це питання стало актуальним після численних повідомлень про викрадення та примусове переміщення дітей з окупованих територій України до Білорусі.

За словами речника суду Фаді ель Абдалли, МКС може мати юрисдикцію для розслідування цих злочинів, навіть незважаючи на те, що Білорусь не є підписантом Римського статуту.

Важливо зазначити, що такі дії можуть підпадати під юрисдикцію суду, якщо викрадення дітей частково відбувалося на території України.

Це розслідування може стати важливим кроком у забезпеченні справедливості для постраждалих дітей та їхніх родин, а також у притягненні до відповідальності тих, хто причетний до цих злочинів.

Нагадаємо, ювенальні прокурори Офісу Генпрокурора спільно зі слідчими СБУ повідомили про підозру керівнику так званої “днр” та двом його підлеглим за фактом незаконного вивезення українських дітей з тимчасово окупованої території Донецької області до РФ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...