Сі Цзиньпін закликає докласти зусиль для досягнення цільового показника річного зростання, – Bloomberg

Поділитися:

Президент Китаю Сі Цзіньпін закликав урядовців на всіх рівнях досягти цільового показника щорічного зростання країни, оскільки економісти поставили під сумнів динаміку другої за величиною економіки світу.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Сі Цзіньпін у четвер закликав центральні та місцеві органи влади країни належним чином реалізувати економічну політику на третій і четвертий квартали, щоб досягти цілей економічного та соціального розвитку на весь рік, повідомило державне мовлення Центрального телебачення Китаю.

Коментарі китайського лідера з’явилися після того, як зростаюча кількість економістів Уолл-стріт, у тому числі UBS Group AG і JPMorgan Chase & Co., почали прогнозувати, що Китай може не досягти мети економічного зростання приблизно на 5% цього року. Ця ціль, за їх словами, потребуватиме прискорених витрат на інфраструктуру та інші програми, якщо це буде реалізовано.

Економіка Китаю, вартість якої становить 17 трильйонів доларів, бореться з тривалим спадом на ринку нерухомості, який обтяжує споживачів і бізнес. Нещодавні зусилля уряду, включаючи зниження процентної ставки, щоб підвищити настрої, ще не змінили ситуацію, тобто економіка продовжує спиратися на виробництво та експорт, щоб зберегти зростання.

Нагадаємо, згідно з Глобальним економічним прогнозом KPMG Global Economic Outlook за другий квартал 2024 року, світова економіка зазнає незначного уповільнення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...