Роки фінансових труднощів у Франції: країна втрачає довіру інвесторів, – Bloomberg

Поділитися:

Франція стикається з суворою реальністю: її втрата прихильності глобальних інвесторів свідчить про довгу, болісну та непевну реабілітацію. Країна, чиї облігації історично вважалися безпечною альтернативою німецьким бундам, тепер розглядається як приклад фіскальної нестриманості. Прибутковість боргових зобов’язань Франції зрівнялася з Іспанією і наближається до Італії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Вибори 2024 року принесли парламентську нестабільність, що тільки погіршило ситуацію. Французькі чиновники попереджають Брюссель, що знадобиться п’ять років, щоб зменшити дефіцит до встановлених Європейським Союзом лімітів. Спроба розпочати це завдання має відбутися цього тижня, коли уряд прем’єр-міністра Мішеля Барньє представить бюджет на 2025 рік.

Падіння економіки та державних фінансів Франції відображає зміну президентства Еммануеля Макрона, чий поштовх до бізнес-трансформацій навіть включав намір перетворити Париж на регіональний фінансовий центр після Brexit. Однак тепер, коли державні фінанси стікають кров’ю, а економіка погіршується, будь-які досягнення у зростанні та створенні робочих місць під загрозою.

Стабільна політична ситуація поступилася місцем тривалій нестабільності, оскільки уряд Барньє керує країною за підтримки ультраправого лідера Марін Ле Пен. Напередодні президентських виборів у 2027 році Франція адаптується до гострої зміни статусу, все більше сприймаючись інвесторами як слабка ланка в регіоні, заплямована бюджетною щедрістю та крайнощами політичного спектру.

Рафаель Галлардо, головний економіст Carmignac Gestion, заявив: «Французька економіка дуже довго стикалася з фінансовими вбивствами. Нам потрібно дуже швидко вирівняти корабель, якщо ми не хочемо потрапити у ще більш неспокійні води».

Нагадаємо, споживчі позики в США зросли в серпні меншими темпами, ніж місяцем раніше, через найбільше падіння залишків на кредитних картках з березня 2021 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...