Путін зустрічається з командуванням, коли Зеленський говорить про «чесний мир», – Bloomberg

Поділитися:

Операція України в Курській області Росії є частиною більш широких військових, політичних і дипломатичних зусиль, спрямованих на те, щоб змусити Росію прийняти «справедливий мир», заявив президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Все, що ми робимо, — це для того, щоб змусити Росію бути готовою до справедливого миру», — сказав Зеленський індійським журналістам у Києві в неділю, повідомляє його Telegram. Український лідер також обговорив із відвідувачами ЗМІ запланований другий мирний саміт України, зустріч із прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді у п’ятницю та очікувану інтеграцію Києва до Європейського Союзу.

Цього місяця українські війська здійснили раптове вторгнення в Курську область Росії. У суботу Зеленський заявив, що цей крок зроблено для захисту північно-східної Сумської області та захоплення російських солдатів, які можуть бути використані для обміну військовополоненими. За минулий тиждень Україна взяла під свій контроль ще два населених пункти в Курській області.

Путін у суботу ввечері отримав звіти від щонайменше п’яти командирів, які брали участь у бойових завданнях на територіях Росії, що межують з Україною, повідомили в Кремлі в неділю.

Українські сили стверджують, що контролюють понад 1250 квадратних кілометрів (483 квадратних миль) території в першому іноземному військовому наступі в Росії з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, через кілька годин після того, як 100 ізраїльських військових літаків атакували південний Ліван, знищивши тисячі ракетних установок “Хезболли” під час так званого превентивного удару, Близький Схід підготувався до масштабної пожежі, яка може залучити Іран та його союзні збройні формування.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...