Путін відправляє літаки з гіперзвуковими ракетами для патрулювання Чорного моря – Bloomberg

Поділитися:

Президент Росії Володимир Путін заявив, що наказав винищувачам, озброєним гіперзвуковими ракетами, розпочати цілодобове патрулювання над Чорним морем, посилюючи напруженість у відносинах із США на тлі війни в Україні та спіралеподібної кризи на Близькому Сході між Ізраїлем і ХАМАС.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Путін заявив журналістам у Пекіні після переговорів у середу з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, що він наказав літакам МіГ-31, озброєним ракетами «Кінжал», які «мають радіус дії понад 1000 кілометрів на швидкості 9 Махів», виконувати постійні місії над нейтральними водами. в Чорному морі.

Путін сказав, що вони з Сі Цзіньпіном під час переговорів детально обговорили конфлікти в Україні та на Близькому Сході, додавши, що Росія та Китай зіткнулися зі «спільними загрозами», які зміцнюють їхні відносини. Тим не менш, хоча Китай надає дипломатичну та економічну підтримку Росії після того, як у 2022 році Путін віддав наказ про вторгнення в Україну, допомагаючи пом’якшити наслідки міжнародних санкцій, він не постачав Москві зброю, яка б ризикувала спровокувати покарання США.

Нагадаємо, Адміністрація Джо Байдена повідомила, що припиняє постачання до Китаю сучасних мікрочіпів штучного інтелекту, розроблених Nvidia та іншими компаніями.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...