Останні новини:

Путін у В’єтнамі продемонстрував важливість відносин між країнами ще з часів СРСР, – Bloomberg

Поділитися:

Цього тижня В’єтнам вітав президента Росії Володимира Путіна, вказуючи на важливість дипломатичних та інших відносин між країнами, що є незмінними ще з часів Радянського Союзу. Попри критику США, ця країна слідом за Північною Кореєю висловила свою повну довіру та наміри про підтримку.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Володимир Путін прибув до Ханоя в четвер, це було заплановано раніше. Першим був візит до Північної Кореї, де він підписав договір про всеосяжне стратегічне партнерство з Кім Чен Ином. Лідер цієї країни пообіцяв Путіну «безумовно» підтримувати Росію у війні. Уряд В’єтнаму натомість оприлюднив на сайті таку заяву: «Візит демонструє, що В’єтнам активно реалізує свою зовнішню політику в дусі незалежності, самозабезпечення, диверсифікації, багатосторонності».

Зв’язки між В’єтнамом та РФ сягають десятиліть та почалися ще за радянських часів. Востаннє Путін був у Ханої із візитом у 2017 році, саме тоді В’єтнам приймав саміт Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Цьогоріч напередодні візиту Путіна свою заяву оприлюднило посольство США у В’ітнамі: «Жодна країна не повинна надавати Путіну платформу для просування його агресивної війни та іншим чином дозволяти йому нормалізувати свої звірства».

Натомість у планах Путіна – участь у церемонії покладання вінків у Мавзолеї Хо Ши Міна та зустрічі з офіційними особами, включаючи голову Комуністичної партії Нгуєн Фу Чонга, прем’єр-міністра Фам Мінь Чіня та президента То Лама, повідомляє Міністерство закордонних справ В’єтнаму.

Нагадаємо, Російський диктатор володимир путін прагне створити коаліцію країн, щоб спробувати позиціювати об’єднання як реальну альтернативу НАТО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...