Путін посилає сигнал США щодо переговорів по Україні, відчуваючи перевагу у війні – Вloomberg

Поділитися:

Володимир Путін перевіряє, чи готові США до переговорів щодо припинення війни Росії в Україні.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За словами двох людей, наближених до Кремля, він нав’язав США непрямі канали, щоб сигналізувати про те, що він відкритий для обговорення, включно з потенційно майбутніми домовленостями про безпеку України.

Офіційні особи США кажуть, що вони не знають про передбачувані заходи, які можуть бути рівноцінними пробному запуску повітряної кулі, і не бачать жодних ознак того, що російський президент серйозно налаштований шукати спосіб припинити бойові дії, які зайшли у смертельний глухий кут, оскільки війна переходить на третій рік.

Натяки на відкритість Росії до переговорів – навіть якщо вони нещирі – можуть допомогти посіяти розкол серед союзників України, ізолюючи Київ і підриваючи зусилля президента Володимира Зеленського заручитися підтримкою своєї власної формули миру, яка передбачає повний вихід Росії.

Люди, близькі до Кремля, які попросили не називати їх для обговорення питань, які не є публічними, сказали, що сигнали були передані високопосадовцям США минулого місяця через посередника, якого вони відмовилися назвати. Путін, за їхніми словами, може бути готовий розглянути можливість відмовитися від наполягання на нейтральному статусі України і навіть остаточно відмовитися від опозиції можливому членству в НАТО – загроза якого була центральним російським виправданням для вторгнення.

Нагадаємо, у США продовжують дискусії щодо ухвалення проєкту для фінансування допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню та посилення безпеки на південному кордоні США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...