Путін наказує шукати майно Російської імперії та Радянського Союзу – Вloomberg

Поділитися:

Володимир Путін починає полювання на майно, наказуючи чиновникам знайти російські активи, які колись належали колишній імперії або належали Радянському Союзу.

Про це повідомляє Telegram “Перший БІзнесовий“.

Розпорядження президента Росії, опубліковане ввечері в четвер, виділило фінансування державному підрозділу для проведення розшуку майна за кордоном і забезпечення реєстрації прав власності Росії. У документі не вказується розмір бюджету операції або яке майно шукається.

Хоча незрозуміло, що спонукало цей наказ, інтерес Путіна до колишніх імперських володінь навряд чи зменшить занепокоєння щодо його амбіцій серед сусідніх держав після того, як вторгнення Росії в Україну підірвало європейську безпеку.

На піку свого розвитку Російська імперія поширювалася на території сучасної Польщі та балтійських держав Естонії, Латвії та Литви, а також Фінляндії. Він розпався під тиском Першої світової війни та більшовицької революції 1917 року під проводом Володимира Леніна, яка ознаменувала народження комуністичної держави.

Радянський Союз, утворений у 1922 році, охоплював більшу частину колишньої території імперії, за винятком Польщі та Фінляндії, доки він не розпався в 1991 році, коли республіки Балтії, Кавказу, України, Білорусі та Центральної Азії не стали незалежними.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський доручив владі розробити план дій щодо збереження національної ідентичності українців у Росії, які проживають на “історично населених ними землях” на території нинішніх Краснодарського краю, Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей РФ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...