Останні новини:

Політбюро Китаю посилює економічні стимули за допомогою житла – Bloomberg

Поділитися:

Лідери Китаю активізували зусилля щодо відновлення зростання економіки, пообіцявши підтримати бюджетні витрати та стабілізувати сектор нерухомості, надаючи новий імпульс стимулюючим заходам, спрямованим на зупинку уповільнення другої за величиною економіки світу.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Зустріч президента Сі Цзіньпіна з 24 членами Політбюро завершилася обіцянкою докладати зусиль для досягнення щорічних економічних цілей країни, повідомило в четвер офіційне інформаційне агентство Сіньхуа. Офіційні особи пообіцяли вжити заходів, щоб змусити ринок нерухомості «зупинити падіння», це їхня найсильніша обіцянка стабілізувати важливий сектор після того, як ціни на нове житло в серпні впали швидкими темпами з 2014 року.

Уряд також суворо обмежить будівництво нових будинків, повідомило Політбюро, як частину зусиль, спрямованих на полегшення надлишкової пропозиції житла — хоча таке будівництво майже зупинилося.

Незважаючи на те, що Політбюро не надало жодної конкретної інформації щодо бюджетних витрат, агентство Reuters повідомило пізно в четвер, що Міністерство фінансів планує випустити 2 трильйони юанів (284 мільярди доларів) спеціальних суверенних облігацій цього року. Це фінансування буде рівномірно розподілено між стимулюванням споживання та допомогою місцевим органам влади у вирішенні боргових проблем, повідомляє Reuters з посиланням на двох людей, знайомих із цим питанням.

Нагадаємо, віце-президент Камала Гарріс розкритикувала Дональда Трампа за прагнення тиснути на Україну, щоб вона домовилася про припинення війни з Росією, захищаючи продовження допомоги Києву перед виборами, на яких конфлікт став політичною точкою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...