Новий міністр МЗС України – що про нього відомо

Поділитися:

Новий міністр закордонних справ України налагодив глибокі контакти в країнах НАТО під час роботи в Анкарі та Варшаві, провівши свою першу телефонну розмову як головний дипломат вільною польською.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Але його найважливішою кваліфікацією може бути близькість до центру сили України часів війни. Андрій Сибіга, який у четвер змінив Дмитра Кулебу під час масштабної реформи кабінету міністрів, працював в офісі президента Володимира Зеленського під керівництвом могутнього глави Адміністрації Андрія Єрмака протягом перших двох років повномасштабного вторгнення Росії.

У той час як Кулеба був знайомим обличчям у європейських столицях і підтримував амбіції України приєднатися до Організації Північноатлантичного договору та Європейського Союзу, Єрмак взяв на себе більшу частину дипломатичної важкої роботи. Найдовіреніший помічник Зеленського спостерігав за переговорами щодо гарантій безпеки, підтримував важливі відносини з Вашингтоном і виступав на так званому Глобальному Півдні.

Зростаюча концентрація влади в президентському офісі під керівництвом Єрмака викликала занепокоєння серед деяких союзників, які критикували, як вони кажуть, брак прозорості, включаючи різкі кадрові зміни в уряді. В інтерв’ю Зеленський ці скарги відкинув, а Єрмак наполягав, що він переважно координатор.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав країни-союзники дозволити Україні завдавати ударів у відповідь західною зброєю по цілях на території Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...