Моді рекламує тісніші зв’язки з Росією на саміті БРІКС, попри роздратування США, – Bloomberg

Поділитися:

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді привітав зростаючі відносини своєї країни з Росією під час зустрічі з президентом Володимиром Путіним на полях саміту БРІКС держав, що розвиваються.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«За останні три місяці мій двічі візит до Росії демонструє наші тісні стосунки та поглиблення дружби», — сказав Моді у вівторок у телевізійному виступі. Путін також високо оцінив «стратегічне партнерство» двох країн.

Дружба Індії з Росією, яка стала головним постачальником нафти в південноазіатську країну, все більше дратує адміністрацію президента США Джо Байдена, оскільки вторгнення Путіна в Україну триває вже третій рік. Хоча Нью-Делі виступає за мирне врегулювання конфлікту, він перетворився на другого за величиною постачальника заборонених технологій до Росії, допомагаючи підживлювати військову машину Кремля.

Путін виступає господарем на саміті найбільшого зібрання світових лідерів після того, як він наказав повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року, підкреслюючи виклик зусиллям Заходу ізолювати його через війну. Очікується, що на триденну зустріч у Казані прибудуть лідери 32 країн.

Здатність США чинити тиск на Індію обмежена конкуруючим стратегічним пріоритетом Вашингтона, спрямованим на розвиток тісніших зв’язків з цією країною як противагу Китаю в Азії.

Переговори у вівторок стали другою зустріччю Путіна та Моді за трохи більше ніж три місяці. У липні Моді обійняв Путіна і назвав російського лідера «другом» під час візиту до Москви, який збігся зі смертоносним ракетним ударом Росії по дитячій лікарні в столиці України Києві.

Нагадаємо, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва скасував заплановану в неділю поїздку до Росії на щорічний саміт БРІКС після того, як напередодні отримав травму голови у себе вдома.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...