Майже всі лідери Азії хочуть приєднатися до БРІКС, – Bloomberg

Поділитися:

Президент Росії Володимир Путін і прем’єр-міністр Китаю Лі Цян цього тижня провели низку важливих окремих зустрічей в Південно-Східній Азії. Саме по їхніх результатах стало зрозуміло, що БРІКС, вступити до якого прагнуть зараз багато країн регіону, розглядається як захист від західних інституцій.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Під час інтерв’ю китайським ЗМІ напередодні візиту прем’єр-міністра Китаю до Малайзії прем’єр-міністр приймаючої візит країни Анвар Ібрагім оголосив про свій намір подати заявку на участь у блоку БРІКС. Заявку на приєднання до БРІКС подав і Тайвань. Блок «представляє структуру співпраці південь-південь, частиною якої Таїланд давно хотів бути», — заявив журналістам минулого тижня міністр закордонних справ Маріс Сангіампонгса.

Для всіх тих країн, які прагнуть пом’якшити економічні ризики загострення конкуренції між США та Китаєм, приєднання до БРІКС є спробою подолати деякі з цих протиріч. На додаток це ще й спосіб сигналізувати про зростаюче розчарування міжнародним порядком під керівництвом США та ключовими інституціями, які залишаються під твердим контролем західних держав, як-от Світовий банк і Міжнародний валютний фонд.

Нагадаємо, цього тижня В’єтнам вітав президента Росії Володимира Путіна, вказуючи на важливість дипломатичних та інших відносин між країнами, що є незмінними ще з часів Радянського Союзу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи