Країни Великої сімки розробляють план протистояння зростанню впливу Росії та Китаю, – Bloomberg

Поділитися:

Вже десять років РФ не є членом G7. Зараз США – перша економіка світу із майже 44 відсотками у світовому рейтингу, досягли максимальної стійкості.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Росія разом з Китаєм залучають свої економіка на Глобальному Півдні, при цьому визначення їх нечітке. Натомість і США, і союзники виглядають для цього тандему як агресори, розпалюючи війну. Саме від США та країн ЄС йде ініціатива накладення санкція на РФ, де їх розглядають у геополітичному руслі.

Цього тижня на саміті лідерів країн Великої сімки нарешті знайшлося рішення, як використати відсотки від російських заморожених активів для підтримки України. І це попри те, що деякі лідери цих країн мають у себе вдома не дуже стійке положення. Насамперед йдеться про Байдена, який саме зараз змагається за президентське крісло із Трампом, та Ріші Сунака. Також складно і Макрону – на тлі політичних подій у Франції його становище теж сумнівне.

Зіткнувшись із двома жорстокими війнами, G7 мала сумніви, що вдасться зібрати достатньо економічної, військової та переконливої сили, щоб відвернути найбільші загрози світовому порядку. Нагадаємо, що це найбільший удар, який очікує демократію, з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, США та Євросоюз разом із партнерами віднайшли можливість профінансувати зміцнення обороноздатності України та військової галузі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
16 Серпня 2024 року - 14:47
Якщо запитати у киянина, про його улюблені ресторани, то ви...
14 Серпня 2024 року - 14:58
Редакція інтернет - видання "Перший Бізнесовий" приймає історії від бізнесу...
13 Серпня 2024 року - 13:00
Українська косметика як бізнес помітно постраждала з початку повномасштабного вторгнення...