Останні новини:

Китай каже, що «несправедливе» розслідування субсидій на електромобілі в ЄС може зашкодити відносинам – Вloomberg

Поділитися:

Посол Китаю в Європейському Союзі назвав розслідування блоку щодо китайських виробників електромобілів щодо державних субсидій «несправедливим», завуальовано попередивши, що більше європейських продуктів можуть піддатися торговим розслідуванням.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

В інтерв’ю Bloomberg Фу Цун зазначив, що ЄС субсидує багато власних компаній, і сказав, що якщо Китай займе такий самий підхід, як блок, «є багато речей, які можуть бути предметом розслідування».

Китай співпрацює з розслідуванням ЄС, «тому що ми хочемо уникнути ситуації, коли обидві сторони будуть змушені вдаватися до торговельних заходів одна проти одної», – додав він.

Торговельна напруженість зростає після того, як ЄС розпочав розслідування щодо електромобілів, а Китай цього місяця оголосив про антидемпінгове розслідування продажів бренді. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн минулого року виклала стратегію «зменшення ризиків», але не «від’єднання» від Китаю, формулювання, яке інші країни, включаючи США, швидко повторили.

Нагадаємо, Китай заявив, що протягом двох тижнів скоротить норму обов’язкових резервів для банків, і натякнув на подальші заходи підтримки, незвичайно раннє оприлюднення, яке демонструє зростаючу нагальність уряду президента Сі Цзіньпіна зміцнити економіку та зупинити крах фондового ринку на 6 трильйонів доларів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи