Ізраїль бачить «нову фазу» регіональної війни після вибухів у Лівані, – Bloomberg

Поділитися:

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант оголосив про те, що він назвав «новою фазою» у війні з регіональними ісламістськими угрупованнями, і сказав, що війська будуть перекинуті до кордону з Ліваном. Це свідчить про те, що давні побоювання щодо ширшого конфлікту можуть незабаром здійснитися.

Про це повідомляє Teklegram “Перший Бізнесовий“.

Більше військових ресурсів буде розгорнуто на півночі країни, де Ізраїль майже рік веде ракетний вогонь з бойовиками Хезболли, повідомив Галлант силам на авіабазі Рамат-Давид у середу. Його коментарі були зроблені після того, як хвилі вибухів телекомунікаційних пристроїв у Лівані вбили 26 людей протягом двох днів, а поранення отримали понад 3000 людей, згідно з даними міністерства охорони здоров’я Лівану.

Ці атаки багато хто розглядав як ескалацію бойових дій з боку Ізраїлю, який не взяв на себе відповідальність за те, що було комплексним саботажем пейджерів і рацій, гаджетів, які вважаються застарілими в більшості країн світу.

«Центр сили рухається на північ, а це означає, що ми розподіляємо сили, ресурси та енергію для північної арени, — сказав Галлант. – Ми знаходимося на початку нового етапу війни, і ми повинні адаптуватися».

Нагадаємо, за словами двох співробітників правоохоронних органів, агенти секретної служби США відкрили вогонь після того, як побачили людину з вогнепальною зброєю біля гольф-клубу колишнього президента Дональда Трампа у Вест-Палм-Біч, штат Флорида, коли він грав у гольф у неділю. Кандидат у президенти від Республіканської партії в безпеці.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...