Італія створить ядерно-енергетичну компанію – що відомо

Поділитися:

Італія планує створити нову компанію для будівництва малих ядерних реакторів, і офіційні особи ведуть попередні переговори з Ansaldo Nucleare SpA, Enel SpA та Newcleo Ltd., щоб розробити план, за словами людей, знайомих із цим питанням.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Цей крок стане серйозною зміною для країни, яка десятиліттями заборонила ядерну енергетику.

Міністр промисловості Адольфо Урсо заявив у неділю на Форумі Амброзетті на озері Комо, що уряд прагне створити нову компанію з іноземним технологічним партнерством, що незабаром дозволить виробляти передову ядерну енергію в Італії, не згадуючи жодної потенційно залученої компанії.

Ansaldo Nucleare, частина Ansaldo Energia, розробляє атомні станції та пов’язані з ними технології. Newcleo розробляє невеликі агрегати, що працюють на перероблених ядерних відходах. Як державний енергетичний гігант Enel буде ключем до будь-якого плану.

Тривають дискусії щодо міжнародного партнера, але остаточний вибір ще не зроблено, повідомили люди, які відмовилися називати себе, оскільки деталі невідомі.

Ansaldo прагне зробити внесок у «виробництво недорогої, програмованої та екологічно чистої енергії» в Італії, йдеться в заяві компанії.

Нагадаємо, учасники переговорів США та Китаю обговорювали спільні цілі щодо припинення вирубки лісів і зменшення потужного забруднення планети під час триденних переговорів у Пекіні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...