Ісламська держава взяла на себе відповідальність за смертоносні вибухи в Ірані – Вloomberg

Поділитися:

“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за атаку в Ірані в середу, в результаті якої загинули майже 100 людей і яка загрожує подальшим розпаленням напруженості на Близькому Сході.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За вибухами біля могили іранського командувача Касема Сулеймані стоїть терористичне угруповання, йдеться в заяві в Telegram-каналі угруповання. Міністр охорони здоров’я Ірану заявив у середу, що в результаті вибуху загинуло 95 людей, ще 211 отримали поранення.

Іран заявив, що вибухи були спрямовані на те, щоб покарати його позицію проти вторгнення Ізраїлю в Газу, але офіційні особи США з самого початку заявили, що вони мали характерні ознаки операції такого угруповання, як «Ісламська держава».

Ісламська держава, екстремістська сунітська група, ідеологічно протистоїть Ірану, де домінують шиїти, вважаючи шиїтів невірними.

Вибухи сталися з інтервалом у 15 хвилин біля кладовища, де натовп людей брав участь у церемонії вшанування загибелі Сулеймані під час удару безпілотника США в столиці Іраку в 2020 році. Вибухи були спричинені бомбами, закладеними у валізу та автомобіль біля входу на кладовище та підірваний дистанційно, повідомило державне агентство новин Ісламської Республіки.

Нагадаємо, індійські нафтопереробники скоротили імпорт нафти з Росії, оскільки знижки на вантажі не були привабливими, за словами міністра нафти Хардіпа Сінгха Пурі, який відкинув припущення про падіння потоків через проблеми, пов’язані з оплатою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...