Бачення Драгі щодо оновлення ЄС наштовхується на стіну німецької опозиції, – Bloomberg

Поділитися:

Спільний борг зараз не стоїть на порядку денному Німеччини — незважаючи на попередження Маріо Драгі, що це єдиний спосіб зробити Європейський Союз більш конкурентоспроможним з Китаєм і США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Колишній італійський прем’єр-міністр ледве завершив у понеділок презентацію свого довгоочікуваного звіту про те, як виправити хвору економіку Європи з її центром у спільному випуску облігацій, як міністр фінансів Крістіан Лінднер відповів, що такий підхід не вирішить структурних проблем регіону.

«Я дуже скептично ставлюся до підходу пана Драгі до боргів, — сказав німецький політик N-TV в одній із серії швидких реакцій. – Це можна коротко описати: Німеччина повинна платити за інших. Це не може бути генеральним планом».

Реакція Берліна підкреслює труднощі втілення 400-сторінкового плану відновлення конкурентоспроможності та допомоги блоку по конкуренції на глобальних ринках.

Опір заклику Драгі додатково інвестувати до 800 мільярдів євро (884 мільярди доларів) на рік у регіон і зобов’язатися регулярно випускати загальні облігації заходить у глухий кут між конкуруючими партіями.

Нагадаємо, учасники переговорів США та Китаю обговорювали спільні цілі щодо припинення вирубки лісів і зменшення потужного забруднення планети під час триденних переговорів у Пекіні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...