Останні новини:

ЗСУ продовжують успішний контрнаступ мінімум на трьох напрямках — ISW

Поділитися:

Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту. Місцями українські війська досягли успіхів. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Речник Таврійського угруповання військ ЗСУ майор Валерій Шершень повідомив, що українські сили просунулися на 1 км на Бердянському напрямку.

У Генштабі України повідомили, що українські війська також продовжували контрнаступальні дії на Мелітопольському напрямку.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська продовжують просування в районі Бахмута та захищають нові позиції на флангах Бахмута від наземних атак Росії.

Українські війська просунулися на півдні України, де російські війська підготували найбільші укріплення.

«В ISW на основі власних даних про рельєф місцевості підрахували, що з початку українського контрнаступу 4 червня до 9 липня українські сили звільнили приблизно 253 квадратні кілометри території», — йдеться у звіті.

Українські офіційні особи зазначили, що великі російські мінні поля та брак західного обладнання для розмінування уповільнили темпи контрнаступу. Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський в інтерв’ю CNN, опублікованому 14 липня, визнав, що темпи контрнаступальних операцій нижчі, ніж очікувалося, посилаючись на «складні та щільні мінні поля» в районах, через які українські сили мають намір просуватися.

Нагадаємо, Українські військові останніми днями вели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, досягли обмежених успіхів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...