Останні новини:

Ворог захопив селище Глибоке у Харківській області – ISW

Поділитися:

ЗСУ утримують контроль над здебільшого Вовчанська.

Російські війська, ймовірно, нещодавно захопили село Глибоке на північ від Липців у Харківській області. ВСУ повідомляли, що утримують контроль за більшою частиною Волчанська, але деякі дані щодо ситуації в місті зараз не можна перевірити.

Новими картами боїв фронті поділився Інститут вивчення війни (ISW). Геолокаційні дані від 7 червня показують, що російські війська, ймовірно, продовжують наступ на південь Глибокого і, можливо, захопили це село.

Карта боїв у Харківській області

Село Глибоке на Харківщині захопили окупанти - карти ISW

 Карта боїв у Луганській області

У Луганській області російські війська продовжили свої наступальні операції на південний схід від Куп’янська та продовжили рух на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна. Згідно з геолокаційними даними, опублікованими 7 червня, окупанти просунулися на північний схід від Степової Новоселівки (що на південний схід від Куп’янська).

Російські війська здійснили наступальні дії:

  • на північний схід від Куп’янська в районі Сіньківки;
  • на південний схід від Куп’янська біля Піщаного, Іванівки, Андріївки;
  • на північний захід від Кремінної біля Макіївки, Невського, Дружелюбівки, Новосадового, Греківки;
  • на захід від Кремінної у Тернів та Торського;
  • на південний захід від Кремінної в районі Серебрянського лісництва.

Село Глибоке на Харківщині захопили окупанти - карти ISW

 Карта боїв у Донецькій області

У Донецькій області 7 та 8 червня російські війська продовжували наступальні дії у напрямку Сіверська в районі Білогорівки, Золотарівки, Виїмки та Роздолівки. Російські міліблогери 7 і 8 червня зазначали наявність критики, що війська РФ проводили штурм біля Білогорівки, погано розуміючи командування бойовими діями, і зазнали втрат.

Російські війська нещодавно продовжили свої наступальні дії в межах східного Часового Яру та відновили наступальні операції у цьому районі 8 червня. Згідно з геолокаційними даними, опублікованими 8 червня, частини російської 98-ї повітряно-десантної дивізії рухалися в центральному мікрорайоні Каналу.

7 та 8 червня російські війська проводили наступальні операції:
  • в районі Калинівки,
  • у мікрорайонах Канал і Новий,
  • в районі Іванівського,
  • в районі Кліщеївки та Андріївки.

Село Глибоке на Харківщині захопили окупанти - карти ISW

У РФ повідомляли, що їхні війська продовжили просування на північний захід від Авдіївки, проте ISW це не підтверджує. Російські війська також активно продовжували наступальні дії:

  • у районі Новоолександрівки, Новопокровського, Євгенівки, Сокола та Новоселівки Першої;
  • поблизу Яснобродівки, Карлівки, Уманського, Нетайлового; біля Невельського.

Село Глибоке на Харківщині захопили окупанти - карти ISW

Останнім часом російські війська продовжили свій наступ на південний захід від Донецька. Згідно з геолокаційними даними, опублікованими 7 червня, вони просунулися на північний захід від Солодкого. Також російські війська активно проводили наступальні операції:

  • на захід від Донецька в районі Георгіївки та Красногорівки;
  • на південний захід від Донецька в районі Парасковіївки та Костянтинівки.

Село Глибоке на Харківщині захопили окупанти - карти ISW

7 та 8 червня російські війська продовжували наступальні дії в районі кордону Донецької та Запорізької областей, на південь від Великої Новосілки біля Заповітного Бажання, Урожайного та Старомайорського.

Карти боїв на півдні

За інформацією російських джерел, 8 червня війська РФ відзначилися просуванням у Роботіно, але ISW не має візуальних доказів, щоб підтвердити ці твердження. Також повідомляється, що російські війська здійснили атаки біля Роботино, Вербового, Малої Токмачки та Новопокровки, а також почали наступ на захід та північний захід від Роботино, біля Копані та на південь від Малих Щербаків.

Село Глибоке на Харківщині захопили окупанти - карти ISW

7 та 8 червня російські війська намагалися атакувати стратегічний пункт у східній (лівій) частині Херсонської області, але це їм не вдалося.

Село Глибоке на Харківщині захопили окупанти - карти ISW

Ситуація у Харківській області

Вже майже місяць із 10 травня 2024 року ворог намагається наступати на Харківщині, але все йде не за його планом. Напередодні стало відомо, що ЗСУ пішли у контратаку на село Глибоке на півночі Харківської області. Боєць із позивним «Мучним» повідомив, що село перейшло від росіян до сірої зони. Зараз за нього точаться бої – захисники України намагаються вибити росіян із цього села.

На Харківщині сповільнився темп наступу Росії, хоча ворогові вдалося просунутися. Але головне своє завдання на Харківщині росіяни не виконали — наступ фактично захлинувся, вважають військові експерти. За останньою інформацією, місто Вовчанськ перебуває на 70% під контролем України.

Нагадаємо, РФ перекидає війська з Херсона на Харківщину, оскільки її війська тут сильно загрузли і їм потрібне підкріплення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...