Вночі РФ атакувала Дніпропетровщину “Шахедами” – подробиці

Поділитися:

В ніч на п’ятницю, 5 липня, над Дніпропетровщиною оборонці з ПвК “Схід” збили три ворожі «Шахеди». Ввечері та із самого ранку агресор атакував дронами-камікадзе Нікополь. Пошкоджена інфраструктура. Люди не постраждали. Про це повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. В Кам’янському, за інформацією мера Андрія Білоусова, протягом ночі надзвичайних подій не зафіксовано.

Нагадаємо, що вчора, 4 липня, протягом дня агресор тероризував Нікопольщину артилерією та дронами-камікадзе. Потерпали райцентр та Покровська громада. У райцентрі під час артобстрілу постраждали жінка і шість чоловіків, в них осколкові поранення. Пошкоджені шість багатоквартирних та 11 приватних будинків, шість господарських споруд, авто, дитсадок, бібліотека, адмінбудівля, банк та магазин. Зачепило лінію електропередач та газогін.

Також вчора вдень ворог вдарив FPV-дронами по Зеленодольській громаді Криворізького району. Пошкоджена будівля. Ніхто не постраждав.

За уточненою інформацією, через атаку агресора на Дніпро у середу, 3 липня, постраждали 58 людей. В лікарні згодом померли ще дві жінки 58 та 72 років. Таким чином кількість загиблих внаслідок цієї атаки зросла до восьми.

Вночі над Дніпропетровщиною наші військові знищили «Шахеди» - ФОТО

Нагадаємо, вночі 4 липня російські загарбники атакували Україну 22 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Ворог запускав дрони із Курської області Росії. За інформацією українських військових, в результаті бойової роботи зенітні ракетні підрозділи, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони та засоби РЕБ Повітряних сил ЗСУ збили 21 “шахед” у межах Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...