Військові попередили, що Росія готується до масованого ракетного удару: що відомо

Поділитися:

Росіяни зібрали третину своїх стратегічних ракетоносців на аеродромі “Оленья” у Мурманській області. Це може свідчити про підготовку до нового масованого ракетного удару по Україні.

Про це пише військово-аналітичне видання  Defense Express .

Про концентрацію ракетоносців на північному аеродромі свідчать нові супутникові знімки за 15 травня, оприлюднені у відкритому доступі. Вони показали присутність 12 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, 13 стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, одного Ту-160 та двох військово-транспортних Ан-12.

Аналітики наголошують, що загалом Росія має по 40 бомбардувальників обох зазначених типів. Тому концентрація однією аеродромі третини їх точно є примітним фактом.

У Defense Express вважають, що розміщення третини від боєздатного флоту Ту-95МС та Ту-22М3 на аеродромі “Оленья”, який є одним з основних для бойових вильотів під час ударів по Україні, може свідчити про підготовку росіян до чергового масованого удару. Зафіксовані на супутникових знімках транспортники Ан-12 могли доставити партію крилатих ракет.

Нагадаємо, росіяни стягують стратегічну авіацію на такий віддалений аеродром через те, що прагнуть вивести свої найцінніші літаки з-під потенційного удару далекобійних дронів-камікадзе Сил оборони України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...