В Україні – масштабна повітряна тривога: яка причина

Поділитися:

По всій Україні вдень 3 лютого лунали сигнали повітряної тривоги. Сирени пролунали після зльоту у небо російського МіГ-31К.

Це повітряне судно окупантів є носієм гіперзвукової ракети типу “Кинджал”. Закликаємо всіх громадян прямувати в укриття, адже це може врятувати життя і полегшити роботу захисникам неба.

Повітряна тривога пролунала в усіх областях України близько 11 години 40 хвилин. Тоді Повітряні сили ЗСУ попередили про зліт ворожого судна у небо.

Ракетна небезпека по всій території України. Зліт МіГ-31К з аеродрому Моздок! – мовиться у дописі військових.

Варто зазначити, що російський МіГ-31К є потенційною загрозою для нашої держави через його здатність переносити гіперзвукову ракету типу “Кинджал”, що може оминати українські системи ППО.

Крім того, присутність поблизу МіГ-31К винищувачів Су-30СМ, здатних нести крилаті ракети, посилює побоювання щодо можливої ракетної небезпеки, пов’язані з цим літаком.

Зльоти бортів МіГ-31К також можуть здійснюватись для передислокації, тренувальних польотів, випробувань тощо. Через це тривога оголошується по всіх областях нашої держави.

Крім того, віднедавна літак також проводить патрулювання Чорного моря з дозаправлянням, від чого частота і тривалість тривог по всій Україні значно збільшилися.

Нагадаємо, у Повітряних силах розповіли, що вночі 3 лютого російські громадяни обстріляли Україну 14 дронами-камікадзе типу “Шахед”. Наші захисники знищили 9 ворожих безпілотників.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...