Останні новини:

Усе на Бахмут: як Росія намагається рятувати фланги своєї армії

Поділитися:

Спікер Східного угруповання військ Сергій Череватий у коментарі LIGA.net спростував повідомлення росіян про нібито “повне захоплення” Бахмута.

За його словами, заяви ворога не відповідають дійсності, – Збройні Сили України утримують південно-західну частину міста.

Він зазначив, що вранці 19 травня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський чітко роздав вказівки щодо оборони як у самому Бахмуті, так і щодо контрнаступальних дій на флангах навколо міста.

Фронт у районі Бахмута (карта: Military Land)

 

Раніше Генштаб ЗСУ заявляв, що у Бахмуті йдуть важкі бої. Також ворог без успіху атакував у напрямку Іванівського (траса на Костянтинівку).

 

Бої у Бахмуті (карта: Military Land)

 

  • 17 травня 2023 року речник Східного угруповання військ повідомляв, що в Бахмуті Сили оборони відвоювали ще до 500 метрів, а окупанти “зайняли вигідніші рубежі”.
  • У Генштабі ЗСУ заявляли про тяжкі бої в Бахмуті та про російський штурм траси постачання на Костянтинівку.
  • Командувач Сухопутними військами опублікував відео допиту полоненого ув’язненого з групи Вагнера, захопленого в районі Бахмута: “Втрати у Бахмуті величезні”.

Нагадаємо, хоча ще нещодавно пріоритетом росіян, схоже, була оборонна підготовка до контрнаступу ЗСУ, нині вони знову стягують додаткові сили для підкріплення наступу на Бахмут та захисту його околиць від локальних контратак України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...