Турецька компанія Baykar Makina побудує в Україні сервісний центр з ремонту та обслуговування БпЛА, — Міноборони

Поділитися:

Між Міністерством оборони України та турецькою компанією Baykar Makina укладено договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів. Це зроблено у розвиток угоди між урядами України та Турецької Республіки про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

Про це повідомила пресслужба Міноборони України.

У Міноборони зазначають, що цей крок суттєво посилить співпрацю двох країн в оборонній сфері та стане вагомим внеском у посилення українських оборонних спроможностей і наблизить перемогу України.

“Дякуємо Уряду та турецькому народу за потужну підтримку нашої держави. Допомога Туреччини для України в час повномасштабної війни, безумовно, безцінна. Окрема вдячність компанії BAYKAR за внесок у нарощення потужності ЗСУ в боротьбі з російською агресією. Кожен в Україні знає, що таке “Байрактар”, знає вашу компанію. Але ми рухаємося вперед і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників. Цей спільний проект закладе основу нашої системної роботи, створить робочі місця в Україні. Ми досягли згоди, найближчим часом буде створено центр”, – сказав державний секретар українського оборонного відомства Костянтин Ващенко.

Він також додав, що сьогодні політика українського оборонного відомства спрямована на посилення власних спроможностей із ремонту військової техніки.

“Це стосується не тільки безпілотників. Це стосується і важкої бронетехніки, інших засобів ведення бою. Ми розуміємо, що нам потрібно розвивати власну інфраструктуру, створювати власні робочі місця, навчати наш власний персонал для того, щоб навіть після перемоги ми мали можливість бути максимально ефективними й використовували наявні ресурси для підтримання обороноздатності держави на належному рівні”, – додав Ващенко.

Турецька компанія Baykar Makina побудує в Україні сервісний центр із ремонту дронів, вже уклали договір з Міноборони 01
Турецька компанія Baykar Makina побудує в Україні сервісний центр із ремонту дронів, вже уклали договір з Міноборони 02

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...