Тайфун «Шаньшань» прямує до Японії, створюючи загрозу на 10 мільярдів доларів, – Bloomberg

Поділитися:

Тайфун «Шаньшань» має обрушитися на західну Японію в середу, спричинивши збитки на 10 мільярдів доларів США від вітрів, штормових нагонів і повеней.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Шаньшань» знаходився в 590 милях (950 кілометрах) на південь від Кочі, Японія, з максимальною швидкістю вітру 80 миль на годину, що робить його категорією 1 шторму за п’ятиступінчастою шкалою Саффіра-Сімпсона США, повідомив Об’єднаний центр попередження про тайфуни США. Прогнозується, що він стане дуже сильним тайфуном або штормом категорії 3, коли він наблизиться до узбережжя Японії пізніше цього тижня, повідомило Японське метеорологічне агентство.

Тайфун принесе грозовий шторм скрізь, куди б він не вдарив, але його головною загрозою цілком можуть бути паводкові дощі, які заллють широку територію всієї західної Японії та її південного узбережжя.

«Шаньшань», швидше за все, вийде на сушу в Сікоку, а потім перетне південний Хонсю, завдаючи збитків від 6 до 10 мільярдів доларів США, заявив у неділю Чак Вотсон, модельєр катастроф з Enki Research.

Прогноз траси змінився за останні кілька днів, і за ним потрібно стежити. Уотсон сказав, що якщо шторм закінчиться на території Осака-Кобе, збитки можуть зрости до 12-20 мільярдів доларів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи