Останні новини:

Силами ГУР було проведено блискавичну операцію на Тендерівській косі

Поділитися:

Українські розвідники 6 серпня знищили техніку, особовий склад і фортифікації окупантів на Тендрівській косі в північній частині Чорного моря. Виконавши поставлене завдання, захисники відійшли без втрат.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. Також у відомстві показали відео спецоперації.

Тендрівська коса – це довгий вузький острів-коса завдовжки близько 65 км та завширшки до 1,8 км, розташований у північній частині Чорного моря. Наліт на неї здійснили спецпризначенці підрозділу активних дій “Артан” та морського центру ГУР.

Уночі десантна група воїнів висадилася на косі та знищила ворожу броньовану техніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ, а також зруйнувала фортифікаційні укріплення російських військ.

“Під час бою російські загарбники зазнали втрат серед особового складу – точна кількість уточнюється. Виконавши поставлене завдання, зокрема й секретну його частину, воєнні розвідники відійшли без втрат”, – наголосили у ГУР.

У відомстві додали, що це не перший успішний активний захід спецпризначенців воєнної розвідки на окуповану росіянами Тендрівську косу. Також попередили, що відповідні дії – це лише частина масштабного плану Сил безпеки й оборони України, реалізація якого триває.

Нагадаэмо, голова ГУР МО Кирило Буданов раніше натякнув, що в Україні триває робота над підготовкою до знищення Керченського мосту. Ба більше, він уточнив, що очікувати на його руйнацію можна протягом найближчих кількох місяців.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...