Росіяни активізувалися під Мар’їнкою та Авдіївкою: що готують

Поділитися:

Джерела з Донецька повідомляють, що до західних околиць міста – до Петровського та Кіровського районів (частково Куйбишевський), стягуються російські війська та техніка. Їх і так там завжди було багато, але дислокувалися вони потай. Зараз не можна сказати, що підрозділи росіян прибувають відкрито, але їхнє значне збільшення помітне місцевим жителям, пише Telegram-канал «Вольнодумец».

У середовищі російських підрозділів йдуть розмови, що їх готують для наступу на позиції ЗСУ під Мар’їнкою та Красногорівкою. При цьому основний удар нібито планується на ділянці між містом Красногорівкою та с.Піски.

Цей наступ нібито має створити загрозу повного оточення українських військ під Авдіївкою. Не виключають, що для посилення тиску на ЗСУ російські підрозділи одночасно розпочнуть наступ під Вугледаром, а також з правого флангу Авдіївки (від Кам’янського-Веселого, які нещодавно були захоплені росіянами) у напрямку Очеретино-Бердичі.

Привертає увагу той факт, що раніше росіяни та деенерівські орки підтягування особового складу та військової техніки до лінії фронту на ділянці Мар’їнка-Авдіївка завжди пояснювали «необхідністю посилення лінії оборонних рубежів від можливого наступу ЗСУ». У цьому випадку про оборону взагалі не згадують.

Підставою вважати, що росіяни справді можуть розпочати масований наступ біля міста Красногорівка, може служити інформація, що просочилася з рядів деенерівських бойовиків, про те, що на цій ділянці підрозділи ЗСУ нібито укомплектовані лише на половину і не мають достатньої кількості снарядів та техніки.

Думаю, наш Генштаб точно знає, у кого і скільки боєприпасів та людей під Донецьком, а також яким ефективним способом можна зірвати плани росіян під Мар’їнкою, Красногорівкою та Авдіївкою, що наші війська успішно роблять уже 9 років. Віримо у ЗСУ та допомагаємо нашим військам!

Нагадаємо, у Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію в Україні станом на 18:00 неділі, 17 липня, на 515-й день від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...