Росія вивела рекордну кількість ракетоносіїв у Чорне море: загроза зростає

Поділитися:

Сьогодні Військово-морські сили України повідомили про значне збільшення кількості російських ракетоносіїв у Чорному морі. За останніми даними, Росія вивела на бойове чергування сім кораблів, споряджених крилатими ракетами “Калібр” із загальним залпом до 48 ракет.

Це рекордна кількість ракетоносіїв, яку Росія тримала в Чорному морі з початку повномасштабної війни. Військові експерти зазначають, що така концентрація ракет становить серйозну загрозу для безпеки регіону та може свідчити про підготовку до нових атак.

Водночас, за даними ВМС України, в Азовському морі ворожі кораблі відсутні, а в Середземному морі перебувають два російські кораблі, один з яких також споряджений ракетами “Калібр” із загальним залпом до чотирьох ракет.

Українські військові продовжують уважно стежити за ситуацією та готові до будь-яких можливих сценаріїв розвитку подій.

Нагадаємо, спецпідрозділ Головного Управління Розвідки Міністерства Оборони України, відомий як “Group 13”, виконав успішну операцію знищення патрульного корабля російського Чорноморського флоту під назвою “Сергій Котов”. В ГУР показали момент влучання по кораблю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...