Російські війська зосередили основні сили на Куп‘янському та Лиманському напрямках — Сирський

Поділитися:

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснює перегрупування своїх сил після понесених втрат і перекидає нові бригади та дивізії з території держави-агресорки Російської Федерації.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, передає Military Media Center.

“Оперативна обстановка на Східному напрямку залишається напруженою. Після місяця жорстких боїв та понесених значних втрат на Куп’янському і Лиманському напрямках, противник здійснює перегрупування своїх сил та засобів, одночасно перекидаючи з території РФ знову сформовані бригади та дивізії”, – йдеться в повідомленні.

За його словами, головною метою цих заходів є підвищення рівня бойового потенціалу та поновлення активних наступальних дій.

Вказується, що водночас ворог продовжує вести потужний вогневий вплив із артилерії та мінометів, активно застосовує авіацію.

“У таких умовах ми повинні оперативно вживати всіх заходів для зміцнення нашої оборони на загрозливих напрямках і просунутися вперед там, де це можливо. Для реалізації цих завдань була спланована моя чергова робоча поїздка на Купянський та Лиманський напрямки”, – зазначив Сирський.

Так, за його словами, спільно з командирами оперативно-тактичних угруповань і командирами бригад були прийняті всі необхідні рішення та вжиті заходи для посилення оборони і відбиття ворожих атак.

Нагадаємо, у середу, 24 серпня, Генштаб ЗСУ повідомив у вечірньому зведенні, що російські окупанти безуспішно намагалися наступати на Куп’янському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...