Останні новини:

РФ хоче створити двохмільйонну армію – у ГУР розкрили деталі

Поділитися:

Нова група російських військ з’явилася на півдні України. Саме її нібито відвідав президент Росії Володимир Путін. Про це йдеться у пресрелізі, який випустив Кремль. Британська розвідка розкрила деякі деталі. Що відомо про нове військове формування РФ?

Кремль повідомив, що Путін минулого тижня нібито “відвідав штаб угруповання військ “Дніпро” на Херсонському напрямку та штаб Нацгвардії “Схід” у “ЛНР”. Ймовірно, що нове угруповання рашистів, яке відвідав диктатор, розташоване у Генічеську. Британська розвідка зауважила, що РФ використовує термін “група військ” в особливому сенсі, натякаючи на велике оперативно-цільове формування.

РФ створила нову групу військ. Розвідка: посилюють захист

Розвідка повідомляє, що це одна з перших згадок про існування Дніпровської групи військ (ДГВ).

“На початку вторгнення російські сили були організовані в групи сил, кожна з яких була приєднана до своїх військових округів у Росії, наприклад, Західна та Центральна групи військ. Існування явно нової ДГВ передбачає, що первісна організація сил змінилася, ймовірно, через великі втрати”, — припустили у розвідці Британії.

Аналітики вважають, що завдання ДГВ полягатиме в захисті південного сектора окупованих українських територій, і “особливо південно-західний фланг, який зараз відзначений річкою Дніпро”.

Тим часом Telegram-канал “Воля” з посиланням на російських військових повідомив, що “Дніпром” у січні назвали залишки Херсонського угруповання, війська в окупованій частині Запорізької області та частини, зібрані для оборони Криму.

“Формально вони мають загальну назву, фактично командна і управлінська структура ще вибудовується”, — повідомив канал.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 19 квітня, російські окупанти атакували Україну 26 іранськими дронами-камікадзе Shahed-136.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи