Ракети вдарили по Києву, Львову і Стрию, чути вибухи: масована атака Росії з Ту-95

Поділитися:

У ніч на 1 червня Росія завдає першого літнього масованого удару по Україні. Бомбардувальники Ту-95МС запустили крилаті ракети, також були пуски ракет (попередньо “Калібр”) з моря, всю ніч “Шахеди” атакували тилові регіони.

Після 3.30 ранку ракети з Ту-95МС кількома хвилями зайшли у повітряний простір України й попрямували у бік Києва та центру України. “Калібри” з півдня також направились у бік центру та заходу.

При цьому частина “Шахедів”, яка долетіла до заходу України, у цей час досягли Львівщини та Франківщини і попрямувала через Карпати у бік Закарпаття, повідомили у Повітряних силах та керівник Львівщини.

За даними моніторингових каналів, частина “Шахедів” намагаються атакувати Стрий, де розташовані важливі газові об’єкти. Про атаку Стрия повідомив керівник Львівщини.

Більшість ракет, як вказують у Повітряних силах, з центру України прямують на захід.

Влада низки областей повідомила про вибухи та роботу ППО. На Вінниччині через уламки збитого дрона спричинили пожежу на об’єкті критичної інфраструктури, повіомив керівник області.

Нагадаємо, під час останніх двох масованих ударів Росії по Україні головною ціллю була не тільки енергетика, а й Старокостянтинів на Хмельниччині, де розташований стратегічний військовий аеродром. Експерти припускають, що це пов’язано з підготовкою до появи в Україні винищувачів F-16.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...