Останні новини:

Після ударів у Росії залишилося 27 справних бомбардувальників Ту-22М3 — Буданов

Поділитися:

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 Росії стали менш загрозливими для території України після останніх операцій проти них, які зменшили їхню здатність використовувати ракети Х-22.

Про це він розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Усього у повітряних операціях проти України беруть участь 436 літаків РФ.

“Це багато. Але якщо ви спитаєте, скільки серед них Ту-22, то це одиниці будуть. Ту-22 у них справних лишалося близько 31, тепер 29 – і мінус два ще тих, які на ремонті перебуватимуть, тобто 27. Тобто не так багато тих, які насправді літають”, – сказав Буданов.

За словами розвідника, в результаті операцій на російських військових аеродромах Сольці в Новгородській області та Шайківка в Калузькій області два літаки були повністю знищені, ще два отримали пошкодження: “Ті два, що уражені, будуть із часом відремонтовані, це теж треба розуміти”.

“Нам добре відомі люди, які це виконали… це люди, які з території Російської Федерації виконали певні завдання”, – додав очільник ГУР.

Нагадаємо, у ніч на День Незалежності, 24 серпня, окупаційна армія росії вдарила ракетами по Дніпру, внаслідок чого семеро осіб дістали поранення, було пошкоджено будинки та інші будівлі, автобуси, авто, водогони і газогони.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...