Окупований Севастополь залишився без води: що сталося

Поділитися:

В анексованому Росією Севастополі за добу випала третина місячної норми опадів, що призвело до забруднення річок, підтоплень та перебоїв з водою.

В анексованому Росією українському місті Севастополь через проблеми з водопостачанням, що спричинили сильні опади та потепління, 23 та 24 січня оголосили вихідними днями, а 22 січня – скороченим робочим днем. У місті закрили школи та дитячі садки. Про це у понеділок, 22 січня, повідомив міський “голова” Михайло Развожаєв.

“Випало багато снігу, і буквально за добу він розтанув. Пішла різка притока брудної води з гір у річку Чорну, піднялися ґрунтові води. Показники були перевищені майже в сотні разів”, – пояснив Развожаєв. Також він додав, що востаннє така природна ситуація в Севастополі була зареєстрована у 70-х роках.

У результаті підйому рік вода стала бруднішою майже в 60 разів, через що збільшилася і швидкість її обробки, продовжив він. “Саме тому ми зупиняємо водозабори та проводимо чистку системи”, – написав Развожаєв. Після чищення потрібно понад 50 годин, щоб система наповнилася, а вода дійшла до всіх будинків.

За даними МНС РФ, у ніч на 19 січня у Севастополі випала третина місячної норми опадів. У результаті десятки будинків підтопило, а кілька населених пунктів залишилися без світла через відключення підстанції. У Севастополі створено пункти тимчасового розміщення, а також оперативний штаб із усунення наслідків опадів.

У Севастополі, за даними 2023 року, проживає близько 550 тисяч людей.

Нагадаємо, Володимир Путін починає полювання на майно, наказуючи чиновникам знайти російські активи, які колись належали колишній імперії або належали Радянському Союзу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи