Окупанти готують штурм у районі Агрегатного заводу у Вовчанську та у кварталі з багатоповерховою забудовою, – ОТУ “Харків”

Поділитися:

На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони України.

Про це повідомляє пресцентр ОТУ “Харків”.

Як зазначається, у Вовчанську ворог здійснює підготовку до проведення штурмових дій в кварталі багатоповерхової забудови та у районі Агрегатного заводу. З цією метою противник залучив додатковий особовий склад загону “Шторм” 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії, провів заходи логістичного забезпечення.

В районі населеного пункту Глибоке ворог здійснював мінування місцевості. В підрозділах 155-ї окремої бригади морської піхоти ТОФ, що задіяні на даному напрямку, відмічається низький морально-психічний стан.

За даними ОТУ “Харків”, упродовж минулої доби відбулося 6 бойових зіткнень. Також ворог завдав 1 авіаудар, використавши 2 КАБи. Окупанти завдали 40 ударів дронами-камікадзе та 429 разів обстріляли позиції Сил оборони України.

Від початку цієї доби, 9 серпня 2024 року, триває одне бойове зіткнення в районі населеного пункту Вовчанськ.

Сили оборони України адекватно реагують на дії та продовжують нищити живу силу, озброєння і військову техніку російських окупантів.

Втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу становили 115 осіб.

Також, як зазначається, на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 56 одиниць озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, раніше в ОТУ “Харків” інформували, що окупанти посилили обстріли Сил оборони на Харківському напрямку та накопичують вогневі засоби у районі Вовчанська. Також зазначалося, що у районі Глибокого ворог готується до наступальних дій, посилив передові позиції. 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...