Нова зброя від Британії для України. Що дадуть і скільки

Поділитися:

Адміністрація президента США Джо Байдена не планує надавати Україні далекобійні ракети, оскільки таке озброєння поставить Велика Британія. Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що Лондон має намір надати Україні ракети з дальністю 300 км. Це така ж дальність, як і армійська тактична ракетна система, відома як ATACMS, яку Вашингтон відмовився передати Києву.

“Наша політика у відношенні ATACMS не змінилася”, – зазначили джерела газети. Замість цього, США продовжуватимуть надавати такі засоби протиповітряної оборони, як комплекси Patriot, боєприпаси та бронетехніка.

У повідомленні про закупівлі, розміщеному 2 травня, Міноборони Британії попросило “висловити зацікавленість” у наданні ударних можливостей із дальністю до 300 кілометрів. Голова об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що вони розглядають інші варіанти, щоб надати ЗСУ більше можливостей на полі бою.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі висловився про майбутній наступ України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...