Останні новини:

Напередодні Олімпіади в паризьких потягах сталися «масові» диверсії, – Bloomberg

Поділитися:

Потяги до Парижа та з Парижа, включно з міжнародною службою Eurostar, постраждали від того, що влада назвала «масованою атакою, спрямованою на паралізування мережі» французьких надшвидких поїздів лише за кілька годин до церемонії інавгурації Олімпійських ігор 2024 року.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Скоординовані зловмисні дії були спрямовані на кілька ліній TGV минулої ночі та серйозно порушуватимуть рух до цих вихідних», — написав міністр транспорту Франції Патріс Верґрієт у дописі в соціальній мережі X.

На кількох залізничних вузлах спалахнули пожежі, люди бачили, як якісь чоловіки тікали з об’єктів у фургонах, сказав Жан-П’єр Фаранду, глава національної залізничної компанії SNCF, в ефірі BFM TV, додавши, що компанії доведеться відремонтувати мережевий кабель. За його словами, від нападу постраждають близько 800 тисяч пасажирів.

Збої відбуваються на тлі посилених заходів безпеки в Парижі, десятки тисяч поліцейських залучено для охорони Ігор. У ході підготовки великі частини міста були оточені, олімпійські об’єкти, вокзали, туристичні визначні пам’ятки охороняються офіцерами зі зброєю в руках, включаючи антитерористичні підрозділи та військових.

Eurostar повідомила, що сполучення з Парижем до Лондона та Брюсселя постраждало, а кілька поїздів скасовано або затримано. Повідомляється, що високошвидкісні потяги, що прямують до Парижа та з нього, будуть перенаправлені, що подовжить час у дорозі приблизно на півтори години.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...