На Запорізькій АЕС через обстріли пошкоджено лінію підключення до енергосистеми України

Поділитися:

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) знову зазнала пошкоджень через обстріли. Внаслідок атак було пошкоджено одну з двох ліній електропередач, що з’єднують станцію з енергосистемою України. Це створює серйозну загрозу для стабільної роботи станції та може призвести до чергового блекауту.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що енергетики зроблять усе можливе для відновлення лінії живлення ЗАЕС, як тільки дозволить безпекова ситуація. Він також підкреслив, що лише повернення контролю над окупованою станцією може гарантувати її безпечну експлуатацію.

Ця ситуація викликає занепокоєння серед місцевих жителів та влади, які вживають заходів для посилення безпеки на стратегічних об’єктах.

Нагадаємо, в Енергоатомі зауважили, що рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний. Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Наразі рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції становить 14,25 м. Рівень води у «гарячому» каналі Запорізької ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – 16,37 м. У «холодному» каналі ЗаТЕС рівень води сягає відмітки 10,67 м.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...