Останні новини:

ГУР прозвітувала про проведення спецоперації “Бариня”

Поділитися:
Українська розвідка успішно провела спецоперацію «Бариня», у результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового. Той, своєю чергою, перевів 11 інших російських військовослужбовців до українського полону.
Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов на пресконференції, передає «Укрінформ».

«Внаслідок спецоперації “Бариня” на український бік перейшов лейтенант, кадровий військовий РФ Алфьоров Данило Володимирович, який з червня 2023 року активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України, Головним управлінням розвідки», — сказав Юсов.

За словами представника ГУР, Алфьоров переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців рф у полон декількома партіями. Коли була загроза життю Алфьорова, Україна здійснила спецоперацію й контрольовано вивели його на українську територію.

На пресконференції був присутній і сам Альфоров. Він розповів, що звʼязався з українською стороною за допомогою проєкту «Хочу жить».

Українська сторона запропонувала мені знайти військовослужбовців рф, які хочуть здатися в полон за програмою «Хочу жить». За період співпраці мені вдалося вивести в полон три групи військових. Після того, як мене почали підозрювати, я сказав куратору з «Хочу жить», що виходжу. Потрапивши на територію України, зустрівши українські ССО, я пройшов всі процедури, передбачені для військових рф, які здалися в полон.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...