Останні новини:

Генерали РФ хочуть перейти до оборони, але не можуть переконати Путіна, – аналітики

Поділитися:

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російське військове командування, ймовірно, намагається переконати володимира путіна відмовитися від наступальних операцій та перейти до оборони. Проте, вони не наважуються прямо донести цю думку до президента рф.

Про це йдеться у звіті ISW.

Російські ультранаціоналісти розповіли, що міністерство оборони рф повідомило їм про зусилля, спрямовані на набір 400 тисяч контрактників. Там хочуть забезпечити достатню кількість військовослужбовців для захисту та ефективного заморожування існуючих фронтів в Україні, йдеться у звіті інституту.

Водночас російське військове командування перекидає призовників для утримання російських позицій у Криму та, можливо, планує підготувати нові ресурси для утримання росією позиції, коли український контрнаступ досягне кульмінації.

“Міністр оборони рф сергій шойгу та начальник Генерального штабу генерал армії Валерій Герасимов, ймовірно, усвідомлюють загрозу українського контрнаступу, але продовжують відправляти контрактників для посилення безглуздих наступальних операцій за наполяганням путіна”, – вважають аналітики.

володимир путін віддає перевагу лояльності, а не компетентності, що, ймовірно, заважає шойгу і герасимову зосередитися на створенні оптимальних умов для ефективної оборони замість того, щоб витрачати елітні підрозділи на виснажливі бої за незначні здобутки.

“Те, що путін продовжує наполягати на проведенні наступальних операцій на сході України, свідчить про те, що група, яка хоче заморозити війну вздовж нинішньої лінії фронту, не змогла переконати його”, – додали аналітики.

Також у звіті Інституту вивчення війни (ISW) повідомлялося, що на Херсонщині окупанти намагаються тримати оборону в Олешках і Новій Каховці. Ймовірно, ЗСУ перейшли у контрнаступ на цьому напрямку, зайнявши позиції на лівому березі Дніпра.

Протягом доби 22 квітня українські захисники змогли ліквідувати ще 690 окупантів.

Сили оборони України збили чотири ворожі безпілотники та бойовий гелікоптер Мі-24.

На Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках було відбито близько 40 атак.

Також з’явилися перші свідчення про застосування в Україні новітніх американських безпілотників-камікадзе Switchblade 600.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...