G-7 каже країнам Півдня, що справедливий мир вимагає, щоб Росія залишила Україну, – Bloomberg

Поділитися:

Високопосадовці Великої сімки та Європейського Союзу повторили на зустрічі з колегами з так званого глобального півдня, що за будь-якою справедливою мирною угодою в Україні Росія має вивести свої війська.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Перший Бізнесовий“.

Посадовці зустрілися в Копенгагені минулих вихідних з колегами з Індії, Туреччини, Бразилії, Південної Африки та Саудівської Аравії, щоб обговорити формулу миру Володимира Зеленського та зусилля президента України провести глобальний саміт щодо цих пропозицій.

Зустріч відбулася на тлі спроби заколоту в Росії, але, за словами людей, вона була присвячена війні в Україні та її майбутньому, а не цим подіям.

Ряд учасників відзначили відсутність Китаю на зустрічі. Пекін був запрошений взяти участь, і є надія, що Китай відвідає наступні зустрічі. За словами людей, наступна сесія може відбутися найближчими тижнями.

Учасники G-7, ЄС і США, серед яких був радник з національної безпеки Джейк Салліван, який приєднався віртуально, знову підтвердили, що припинення вогню, яке заморозить конфлікт на тривалий термін, дозволить Москві утримати території, які вона захопила, підкреслюючи, чому потрібна довготривала мирна угода на основі виходу Росії з України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи