Останні новини:

Бахмут атакують з двох напрямків: експерт розповів про запеклі бої за місто

Поділитися:

У районі Бахмута російські окупанти інтенсифікують події з двох напрямків. Намагаються максимально продавлювати північний сектор і дуже активно прощупують праву сторону від залізниці, просуваючись на захід. При цьому південь ніби завмер в очікуванні…

Північний сектор – окупанти вперлися у вул.Крайню і поки що намагаються заглибитися на південь. Основний упор роблять у районі другої міськлікарні, а також по вулиці Перемоги. В даному випадку задум ясний – хочуть проповзти через малоповерхову приватну забудову на Ювілейну, щоб заблокувати 0506.

Воно й зрозуміло, адже після того, як загрозу фізичного перерізання 0506 змогли купірувати та артерія зафункціонувала, окупантам принципово важливим стало знизити її ефективність хоча б у міських умовах.

Від залізниці окупанти намагаються вийти на вул.Пушкіна, яка для них поступово починає перетворюватися на цвинтар. У районі вул.Пушкіна є багатоповерхова забудова, точніше те, що від неї залишилося, тому контроль над цією ділянкою дається окупантам великою кров’ю. Але авіація вносить свої корективи.

Застосування авіації окупантів і плануючі бомби чинять серйозний тиск на оборону міста і без вирішення цієї проблеми, ефективність багатоповерхової забудови, що утримується СОУ, може бути повністю нівельована. Впевнений, цю проблему намагаються вирішити і її буде вирішено.

Спроби просування окупантів вулицями Лісовим залишилися без жодного результату, якщо тільки не вважати того, що РОВ знову там насмітили, у спробі проповзти на пузі до перехрестя Чайковського та Ювілейної. І ось таким чином ми підійшли до південного сектору.

Південний сектор, вкотре це пишу – без змін. Повний контроль вул. Чайковського за СОУ. Буфер безпеки з вулицею Корсунського – за СОУ. Багатоповерхова забудова – за СОУ. Ця локація відрізняється стабільністю, але при цьому вогневий вплив на неї відбувається в режимі нон-стоп.

Аналогічно і 0504 – продовжує функціонувати стабільно, хоча так само над нею зберігається вогневий контроль РОВ. Грунти потроху починають просихати, але із завтрашнього дня мають знову зарядити дощі, тому повноцінне використання доріг поки не світить.

Підсумок. Північний сектор викликає занепокоєння. Також, активізація російської авіації вимагає прийняття рішень щодо, якщо і не повної нейтралізації її діяльності, то хоча б зменшення активності. З іншого боку, можливості ведення оборони СОУ і близько не вичерпали.

Автор: військово-політичний оглядач Олександр Коваленко

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи