Армія РФ просувається на Харківщині, – DeepState

Поділитися:

Російські війська продовжили наземні атаки на північ від  Харкова в районі Липців та Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська 18 серпня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни у зведенні за 18 серпня.

“В ОТУ ” Харків” повідомили, що російські штурмові групи перегруповуються в районі Глибокого і що темп російських атак знизився в районі Стариці (на південний захід від Вовчанська), і що російські війська намагаються зміцнити позиції в цьому районі. Українська Харківська група військ також заявила, що підрозділи російської 4-ї добровольчої розвідувально-штурмової бригади та 1009 мотострілецького полку продовжують діяти в районі Вовчанська”, – пишуть в ISW.

Представник ОТУ “Харків” полковник Віталій Саранцев повідомив 18 серпня, що російські війська завдавали від 30 до 40 ударів на день на харківському напрямі кілька тижнів тому, але за останні кілька днів скоротили кількість ударів бомбами, що планують, приблизно до одного-чотирьох ударів на день. Саранцев заявив, що російські війська можуть завдавати менше ударів плануючими бомбами, щоб віддати пріоритет авіаційним операціям на Покровському, Курському та Сумському напрямках або через українські удари по російських тилових районах. Дані, доступні NASA FIRMS, можуть частково підтверджувати заяви Саранцева.

“Російські війська нещодавно просунулися біля Кремінної на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна 18 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися до північної Макіївки (на північний захід від Кремінної). Російські війська атакували на південний схід від Куп’янська біля Глушківки, Берестового та Стельмахівки 17 та 18 серпня”, – повідомили в Інституті вивчення війни.

Про якісь успіхи окупантів у Харківській області в ISW не повідомляють.

Водночас аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у коментарі до якої повідомили, що окупанти мають успіхи у Піщаному на Харківщині, а також у низці населених пунктів Донеччини.

Нагадаємо, поширені у мережі повідомлення про те, що Україна могла використати німецькі танки та БМП під час операції у Курській області, викликали реакцію в Берліні. Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер відреагував на цю інформацію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...